Make your own free website on Tripod.com
Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab
 eklusive lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. . .

 Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut.

 Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti
 berikut . .

 " Hello?"

 "Abang, nie sayang nie,"

 "emmm . . "

 "Abang masih ada di kelab lagi ke? "

 "iya."

 "sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang
 tu.
  Sayang ada nampak kain sutera terbaru . . cantik bang,
  Boleh ke sayang beli?

 "Berapa harga nya?"

 "Cuma $1500.00 aje"

 "O.K, belilah kalau memang awak dah suka sangat"

 "Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle
 & Carriage  dan tengok Mercedes model terbaru 2001 . Sayang suka kat satu
 model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak
 bagi good price . .
 lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu .
 . ."

 " Berapa harga yang dia bagi?"

 "Cuma $280,000 ..."

 "O.k tapi pastikan harga tu dah on the road."

 "Great!, before we hang up, ada satu perkara lagi..."

 "Apa?"

 "Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang
 dan....pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat
 tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu . . . sekarang nie untuk dijual
 !!
 Abang ingat tak?  Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman
 orkid kat belakang , berhadapan dengan pantai tu. . cantik kan bang. . "

 " Berapa harga yang mereka minta?"

 " Cuma $740,000... o.k kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita boleh
 cover harga tu. . ."

 "Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba
 dapatkan harga $700,000. OK?"

 "OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love
 You !!!"

 "Bye...  I Love you to . . "

 Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil
 mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada
 dalam bilik tersebut:

 "ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA?