Make your own free website on Tripod.com
R.e.a.l.i.s.t.i.k
"Kenang Daku Dalam Doamu"
 
26 Julai 2002

Aku takmo tulis kat topcities lagi lah. Sekarang jenel aku nak letak terus pada homepage aku sebab senang untuk aku update segalanya serentak. Dah dua hari pc aku kena virus IRC.worm. Menyampah betul habis semua fail aku ditukarkan kepada ie version. Pakar virus kat opis ni pun tak boleh nak clean kan virus tu so aku biarkan aje pop up mesej tu pada monitor aku walaupun rasa mengganggu jugak.Kalau nak clean kan virus tu kena reformat semula hard disk aku. Nanti lah dulu. Aku akan hantar PC aku pada support team minggu depan sebab minggu depan aku akan training dua minggu.

Harini aku dah 9 minggu 4 hari. Keadaan aku semakin ok tak de lah teruk sangat diserang morning sickness seperti haritu but still sekali sekala tu tergugat jugak. Macam semalam dengan tak semena-mena masa aku iron tudung hidung aku berdarah mungkin sebab badan aku terlalu panas. Minggu ni belum sekali pun aku muntah atau sebagainya tapi semalam lepas hidung berdarah sebelah tengahari aku diserang keletihan yang teramat. Balik dari Jln Timur aku terus meluru masuk ke surau dan berehat setengah jam kat dalam tu. Ingatkan lepas dapat tido tu dah reda. Tanggapan aku salah lepas lunch aku tertidur lagi di atas kerusi kat cubical aku. Mata aku memang dah tak terangkat langsung dan seluruh badan aku rasa lemah. Oleh kerana tak mampu menahan keletihan yang teramat sangat sampai sakit kepala nak kontrol kelopak mata dari tertutup aku terus pergi solat zohor. Abis aje solat aku terus landing dan aku hanya terjaga bila kak Ani masuk dalam surau untuk solat Asar. Lamanya aku tido sampai tak sedar langsung.

Semalam aku dapat berita sedih dari Niza. Berita tentang seorang kawan yang aku kenal sebab kami satu batch eksekutif disini. Aku memang selalu terserempak dengan dia walaupun tak berapa mesra tapi oklah. Beberapa bulan lepas aku tengok dia pregnant dan perut dia dah besar dia dah kawin tapi mungkin tak jemput aku sebab kami pun bukan rapat. Dah hampir dua minggu aku tak nampak kelibat dia di kantin atau di lif so aku tanya Niza (salah seorang yang agak rapat dengan dia) dan aku terperanjat bila Niza kata dia keguguran dan kandungannya dah 6 bulan. Sedihnya kesian dan sayang pada anak yang dah cukup sifat tu. Aku rasa kesian bagi pihak kawan aku tu semoga kawan aku tu tabah dengan ujian ALLAH. Tentu dia merasa sedih yang teramat sekarang ni.

Lagi cerita pasal pregnant tak tahan sekali waktu malam sebab sepanjang malam aku akan berjaga untuk bangun wee wee sekurang2nya 6-7 kali. Iskhh memang tak boleh nak tahan. Kalau dah terasa nak wee wee tu memang kena bangun dan terus ke bilik air. Part tu lah yang paling malas sekali nak buat mengganggu waktu tido aku yang sedang lena diulit mimpi.Nasib baiklah bilik air kat dalam bilik dua tiga langkah aje buatnya macam kat rumah kampung tu iskhhh mesti letih.

 

Guestbook

Email

Archieve

home

weddingku

                                     Aku geng jenel

Free Guestbook by Guestpage
[ View My Guestbook ] [ Sign My Guestbook ]